Verschil tussen Pycnogenol, extract van pijnboomschors en druivenpit

INHOUDSOPGAVE

  1. Wat zijn proanthocyanidinen?
  2. Wat zijn bioflavonoïden?
  3. Wat zijn de bronnen van proanthocyanidinen?
  4. Proanthocyanidinen van hoge kwaliteit

Pycnogenol® en extracten van druivenpitten en pijnboomschors worden gebruikt als voedingssupplementen en fytochemicaliën voor verschillende ziekten (American Botanical Council, 2000; Packer et al., 1999). Druivenpitextract wordt gegeven voor algemene gezondheidsdoeleinden en om microcirculatoire slechte verdeling van de bloedstroom, veranderde capillaire kwetsbaarheid en doorlaatbaarheid te behandelen, en als ontstekingsremmer (American Botanical Council, 2000).

Pycnogenol® is een gepatenteerde vorm van extract van pijnboomschors dat vaak wordt gebruikt als voedingssupplement voor capillaire gezondheid, zoals het versterken van bloedvaten; bescherm de bloedvatvoering, verminder “slechte” cholesterol (LDL) en aggregatie van bloedplaatjes en verbeter de doorbloeding. Studies tonen aan dat Pycnogenol ook helpt bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer en het verbeteren van het geheugen

Wat maakt Pycnogenol®l en druivenpitextract krachtig is hun hoge gehalte aan proanthocyanidinen die normaal worden aangetroffen in fruit en groenten.

Wat zijn proanthocyanidinen (OPC’s)?

Proanthocyanidinen, meer technisch oligomere proanthocyanidinen (OPC’s), worden geclassificeerd met de brede groep van natuurlijk voorkomende antioxidanten die in planten worden aangetroffen en die bekend staan ​​als polyfenolische flavonoïden. De twee meest voorkomende bronnen van proanthocyanidinen zijn druivenpitten (Vitis vinifera) en de witte den (Pinus maritima, P. pinaster) van Zuid-Europa. Proanthocyanidinen zijn zeer krachtige bioflavonoïden die worden gebruikt als natuurlijk voedingssupplement. Ze zijn 20 keer krachtiger dan vitamine C en 50 keer krachtiger dan vitamine E. Onderzoekers ontdekten echter dat de OPC’s in een gepatenteerd extract van pijnboomschors verlengde de levensduur van vitamine C met 400 procent in één in vitro-onderzoek.

Wat zijn bioflavonoïden?

Bioflavonoïden zijn vooral te vinden in fruit, groente en bepaalde boomschors en zijn complexe organische plantaardige stoffen en krachtige antioxidanten die de immuniteit van het lichaam tegen ontstekingen, allergieën en infecties ondersteunen. Van de meer dan 20.000 verschillende soorten bioflavonoïden zijn OPC’s de krachtigste.

Wat zijn de bronnen van proanthocyanidinen?

Druivenpitextract is een superieure bron van proanthocyanidinen. Gestandaardiseerde extracten van druivenpitten bevatten naar verluidt 92-95% OPC’s (Wholehealthmd.com, 2000). De op een na hoogste concentratie OPC’s, 80-85%, wordt aangetroffen in pijnboomschors (Wellness Web, 2000). Druivenpitten kunnen 7 tot 15 procent meer proanthocyanines bevatten dan pijnboomschors en kunnen zowel krachtiger als zuiniger zijn.

Helaas worden de termen “druivenpitextract” en “pijnboomschorsextract” over het algemeen door bedrijven gebruikt om hun producten beter verkoopbaar te maken. Eén ding is zeker, generieke extracten van druivenpitten of pijnboomschors zijn niet vergelijkbaar met OPC’s van hoge kwaliteit; deze generieke extracten zijn werelden apart van de samenstelling van hoogwaardige proanthocyanidinen (OPC’s), en dat geldt ook voor hun gezondheidsondersteunende voordelen.

Hoogwaardige proanthocyanidinen (OPC’s)

Met meer dan 450 wetenschappelijke artikelen en meer dan 160 klinische onderzoeken, is Pycnogenol®, Franse maritieme pijnboomschors, een van de meest evidence-based natuurlijke ingrediënten ter wereld, en wordt het vaak een OPC van hoge kwaliteit en een “Super Antioxidant” genoemd.

Pycnogenol® is een goed onderzochte verbinding met een specifiek en gepatenteerd fabricageproces. Naast krachtige en unieke antioxiderende eigenschappen, is het een in water oplosbare flavonoïde en vertegenwoordigt het een natuurlijke combinatie van constante verhoudingen van procyanidinen, bioflavonoïden en organische zuren die verbazingwekkende natuurlijke eigenschappen en meerdere gezondheidsvoordelen biedt.

Pycnogenol®l heeft 4 basiseigenschappen – het is een krachtige antioxidant, werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer, bindt zich selectief aan collageen en elastine en helpt bij de productie van endotheliaal stikstofmonoxide dat helpt bij het verwijden van bloedvaten.

Er zijn meerdere Amerikaanse en internationale patenten toegekend aan Pycnogenol®, die een voorbeeld zijn van het brede scala aan gezondheidsvoordelen van de ingrediënten en de veiligheid en werkzaamheid ervan met betrekking tot elk. Pycnogenol® wordt vervaardigd met de hoogste kwaliteit door middel van een gepatenteerd extractieproces en is GMP. Het ingrediënt is koosjer en GRAS-goedgekeurd voor toepassingen in functionele voedingsmiddelen en dranken.

Tegenwoordig is Pycnogenol® een van de meest onderzochte ingrediënten op de markt voor natuurlijke producten, met meer dan 10.000 patiënten die worden bestudeerd in meer dan 160 klinische onderzoeken. Gepubliceerde bevindingen hebben Pycnogenol’s® aangetoond gunstige gezondheidseffecten op cardiovasculaire en circulatoire gezondheid, gewrichtsgezondheid, huidverzorging, bloedglucose, ooggezondheid en sportvoeding, cognitieve functie onder andere.

Of u nu kiest voor generiek extract van pijnboomschors of Pycnogenol®ze bieden allebei gezondheidsvoordelen, maar u moet er rekening mee houden dat er verschillen kunnen zijn als het gaat om het verkrijgen van de resultaten die u van het supplement verwacht.

Referenties:

Oligomere proanthocyanidinen uit druivenpitten en pijnboomschors (online) Verkrijgbaar bij: https://ntp.niehs.nih.gov/ntp/htdocs/chem_background/exsumpdf/grapeseeds_pinebark_508.pdf. [Accessed on 16 Aug. 2021]

Esr-onderzoeken naar vitamine C-regeneratie, volgorde van reactiviteit van fytochemische preparaten van natuurlijke bron (online). Verkrijgbaar bij: https://doi.org/10.1080/15216549800202982. [Accessed on 16 Aug. 2021]

Horphag-onderzoek (online). Verkrijgbaar bij: https://www.nutraingredients-usa.com/Suppliers/Horphag-Research. [Accessed on 17 Aug. 2021]

Pycnogenol®: extract van Franse maritieme pijnboomschors (online). Verkrijgbaar bij: https://www.pycnogenol.com/home/. [Accessed on 17 Aug. 2021]

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Allyoursupplements.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart